Bliv medlem af folkekirken.
Se hvordan under menupunktet "Har du brug for kirken".

Bliv medlem af folkekirken

Der er flere måder at blive medlem af Folkekirken på.

Den nemmeste er at blive døbt. Uanset om du er barn eller voksen, står vi til altid rådighed for dåb. Du skal blot kontakte Kirkekontoret på telefon 4448 0125, som så vil guide dig videre.

Er du døbt, men derefter udmeldt af Folkekirken, skal du kontakte den kirkebogsførende præst. Hos os er det Johannes Krarup, som træffes på telefon 44480112 eller på jtk@km.dk. Han vil guide dig gennem forløbet. Du kan også udfylde denne blanket og sende den til Kirkekontoret.

For børn under 18 år er det indehaveren af forældremyndigheden, der formelt træffer beslutning om indmeldelse. Børn over 15 år skal dog give sit samtykke.

Det koster ikke ekstra i kirkeskat at have børn som medlemmer i Folkekirken. Det koster heller ikke noget at blive døbt. 

Ud af folkekirken
Hvis du vil melde dig ud af folkekirken, skal du tage kontakt til en af præsterne eller kirkekontoret. Du kan henvende dig personligt eller skriftligt og skal oplyse, hvor og hvornår du er født og døbt. Oplysningerne fremgår af din fødsels- og dåbsattest. 

Er du under 18 år, skal indehaveren af forældremyndigheden træffe beslutningen. Er du fyldt 15 år, skal du dog selv samtykke i beslutningen.

Vi registrerer udmeldelsen i kirkebogen og den bliver automatisk registreret i CPR-registret. Du får derefter tilsendt en ny fødsels- og dåbsattest med en påtegning om, at du er udtrådt af folkekirken.

Efter udmeldelsen skal du ikke betale kirkeskat. Hvis kirkeskatten alligevel fremgår af din forskudsopgørelse, skal du henvende dig til SKAT, som retter fejlen. 

Det koster ikke noget at melde sig ud af folkekirken.