Eftermiddagstræf - program efterår 2020

Eftermiddagstræf falder altid på en onsdag. Det foregår i Værløse kirke fra kl. 14.00-16.00

Onsdag d. 9. september, kl. 14-16

Billedhugger Bertel Thorvaldsen 250 år. Foredrag ved cand. scient. Claus Jensen.

I 2020 er det 250 år siden, at billedhuggeren Bertel Thorvaldsen blev født. Foredraget er en fortælling i ord og billeder om Thorvaldsens liv og værker. Om hans store udsmykningsopgaver ude og hjemme og om kunstnerliv i Rom. Om Thorvaldsens hjemkomst til Danmark efter 40 års udlændighed, og om hans sidste år - på skift i København og på herregården Nysø ved Præstø.


Onsdag d. 7. oktober, kl. 14-16

Kærlighedens åbenbaring - om mystikeren Julian af Norwich. Foredrag ved cand.mag. og forfatter Louise Klinke Øhrstrøm.

Julian af Norwich levede som eneboer i en celle i St. Julians Church i Norwich. Hun modtog 16 visioner om Guds kærlighed d. 8. maj 1373. Hun har beskrevet visionerne i en kort og lang version, begge kaldet ”Kærlighedens åbenbaring”. Julian er en stemme fra middelalderen, der har noget at sige til det moderne menneske.

Louise Klinke Øhrstrøm er cand. mag. i litteraturvidenskab og står bag den første danske oversættelse af Julians tekster. Hun producerer også podcasten "Julian"

 

Onsdag d. 11. november, kl. 14-16

Me-too i Det Gamle Testamente. Foredrag v. sognepræst Johannes Krarup

Mon der findes Me-Too i Det gamle Testamente? Kom og hør om en ældgammel sag, som vi genåbner. Hvad er mikro-aggressioner? Og hvor finder vi styrken, der kan løfte os igennem svigt?

 

Onsdag d. 9. december, kl. 14-16

Kaj Munk og hans egn. Foredrag ved Jens Ledgaard, tidl. kirkeværge i Kirke Værløse Kirke

I foredraget om Kaj Munks liv og hjemegn hører vi bl.a. om besættelsen under 2. verdenskrig - i himmelen (den lokale flyvehistorie) og på jorden. Jens Ledgaard er kendt for sit engagement og sin fordybelse i lokalhistorie.