Foredrag og Herresalon

Livet er en stor mundfuld, og der er meget klogt at sige om det.

Derfor inviterer vi dygtige folk til sognene, så vi kan få perspektiv, debat og nye vinkler på det, vi alle oplever eller har hørt om. 

Vi har foredrag under vores Eftermiddagstræf i Værløse Kirke, under Seniormøderne i Sognehuset i Hareskov Kirke og som aftenforedrag i Hareskov Kirke.

Eftermiddagstræf - program efteråret 2019

Eftermiddagstræf falder altid på en onsdag. Det foregår i Værløse kirke fra kl. 14.00-16.00

Onsdag d. 11. september, kl. 14-16

Afrika i mit hjerte. Foredrag ved døvelærer Lilly Krarup.

Som ung og nygift rejste Lilly Krarup i 1969 til Nigeria for første gang. Hendes kærlighed til Afrika blev styrket gennem de 25 år, hvor hun som formand for Døves Landsforbunds U-landsarbejde jævnligt rejste til Afrika. Som pensionist genså hun sin gamle veninde Mrs. Bongi, der nu havde startet en skole for handicappede børn i Nigeria. Og her mødte hun Ruth Ulea, som drømte om at blive præst for døve. Igennem de to stærke kvinders historie vil Lilly Krarup give et indblik i forholdene i Afrikas folkerigeste land.

 

Onsdag d. 9. oktober, kl. 14-16

Fra Selma Lagerlöfs skattekiste. Ved historiefortæller Mariane Josefsen.

Mariane Josefsen er historiefortæller på 20. år og fortæller uden andre virkemidler end stemme, krop og sjæl. Hun har udvalgt nogle af de bedste historier fra den svenske nobelprismodtager Selma Lagerlöfs imponerende forfatterskab, historier med indhold og masser af plads til eftertanke.

 

Onsdag d. 6. november, kl. 14-16

Mit Afrika. Ved sognepræst Johannes Krarup.

Johannes Krarup har haft de 10 første år af sin opvækst i Afrika. Han vil fortælle om kostskoleliv, om mødet med afrikansk kultur og det tropiske Afrika, og om overgangen fra afrikansk til dansk kultur.

 

Onsdag d. 11. december, kl. 14-16

Billedforedrag om ikoners righoldige symbolsprog. Ved cand. theol. og cand. mag. Birgitte Bech.

I anledning af julemåneden vil dette billedforedrag især omhandle ikoner af Mariæ bebudelse og Jesu fødsel og fx motiver om Josefs tvivl og jordemoderens overraskelse. Vi vil også se, hvordan ikonernes verden har fundet genklange i nyere dansk kirkekunst.

Birgitte Bech formidler dansk kirkekunst på nettet, i foredrag og på ekskursioner. Hun har arbejdet som folkekirkepræst og gymnasielærer, fagbogsforfatter, kursusleder og redaktør.

 

 

Ruth Ulea og Lilly Krarup diskuterer næste skridt i deres fælles projekt
Mariane Josefsen fortæller historier
Johannes Krarup
Birgitte Bech