Skole-Kirke samarbejde

Værløse og Hareskov sogne tilbyder en række spændende tematimer og workshops til folkeskolerne. Vi har veluddannet personale, der på kreative måde hjælper eleverne med at tale om og forholde sig til eksistentielle emner.

Forløbene kan ses herunder eller på https://www.skoletjenesten.dk/vaerlose-sogn

 

Stjerneløb om kristne symboler. Med udgangspunkt i altertavlen i Værløse Kirke går eleverne på opdagelse i den kristne symbolverden. Vi taler om de enkelte symbolers betydning, og hvad det fortæller om den kristne tro. Undervisningen foregår interaktivt, og i samtaleform, hvor eleverne selv skal på jagt efter lysestager, kors, fugle, fisk og meget andet.

Målgruppe: Mellemtrin. Varighed: 1-2 skoletimer
Underviser: sognepræst Morten Munch

 

Tilgivelse – med ord og krop. Skal man virkelig tilgive den, der har gjort en ondt, når det føles "retfærdigt" at tage hævn? Er tilgivelse det samme som at finde sig i at blive dårligt behandlet? I denne workshop skal vi dramatisere cases om tilgivelse, høre om mennesker i bibelen der tilgav, og tale om tilgivelsens muligheder og grænser.

Målgruppe: Indskoling og mellemtrin. Varighed: 1-2 skoletimer
Underviser: Børne- og Ungemedarbejder Jesper Møberg Sundgaard

 

Besøg en middelalderkirke. Når man træder ind i Kirke Værløse Kirke, mærker man historiens vingesus. Vægge, loft, klokketårn, selv gulvet, har sin egen spændende fortælling, der går mere end 800 år tilbage. Gå på opdagelse i en tid hvor mænd og kvinder havde hver sin indgang, og hvor kirkeklokker i krigstid blev smeltet om til kanonkugler.

Målgruppe: Alle klassetrin. Varighed: 2 skoletimer
Underviser: Sognepræst Fritze Steiner-Johnson

 

Hvad sker der i kirken? Der er kirker overalt i Danmark, og de bliver brugt af rigtig mange mennesker. Men til hvad? Ved dette besøg skal I sammen med en præst blive klogere på dåb, konfirmation, bryllup, begravelse og den almindelige gudstjeneste. Er dåbsvandet magisk og hvor meget skal en konfirmand egentlig kunne udenad?

Målgruppe: Indskoling og mellemtrin. Varighed: 1 skoletime
Underviser: Sognepræst Caroline Kollenberg Thisted

 

 

Menneskets værdi. Er jeg noget værd? Er der nogen der kan lide mig? I denne workshop skal vi fastsætte værdien af alt fra iphones til mennesker. Vi skal diskutere livssyn, øve os i at tænke eksistentielt, og undersøge, hvad et kristent menneskesyn betyder for ens selvopfattelse.

Målgruppe: Udskoling. Varighed: 1-2 skoletimer
Underviser: Børne- og Ungemedarbejder Jesper Møberg Sundgaard

 

 

Når livet slutter. Livet er skrøbeligt, og de fleste kender til at have mistet en de holdte af. Men hvad sker der, når et menneske dør? Hvordan får man sagt ordentlig farvel, og hvorfor kaster præsten tre skovlfulde jord på kisten? Mød en præst, der har hjulpet utallige menensker med at sige farvel - eller på gensyn?

Målgruppe: Alle klassetrin. Varighed: 1-2 skoletimer
Underviser: En af sognets præster

 

 

Luther. Hvem var den tyske munk ved navn Martin Luther, og hvorfor har han fået så stor betydning for vores land og kirke? Kom med på detektivarbejde, når vi sammen skal lede efter figurer, billeder og ord, der kan bringe os på sporet af en af de mest interessante skikkelser i kirkens historie.

Målgruppe: Indskoling og mellemtrin. Varighed: 1-2 skoletimer
Underviser: Børne- og Ungemedarbejder Jesper Møberg Sundgaard og/eller sognepræst Johannes Krarup

 

 

Påskevandring. ”En oplevelse de aldrig glemmer”. Sådan har en lærer beskrevet Værløse Kirkes påskevandring, hvor flere hundrede børn i løbet af fire dage besøger kirken. I ugen op til påskeferien omdannes kirken til Jerusalem år 30. Påskens begivenheder formidles gennem totalteater, hvor børnene oplever de dramatiske hændelser på tæt hold.

Målgruppe: 1.- 4.klasse. Varighed: 1½ skoletime
Underviser: Frivillige i kirken
OBS: Tilmelding påkrævet til Merete Faurholdt (merete.mfa@outlook.com/44489089)