Foredrag og Herresalon

Livet er en stor mundfuld, og der er meget klogt at sige om det.

Derfor inviterer vi dygtige folk til sognene, så vi kan få perspektiv, debat og nye vinkler på det, vi alle oplever eller har hørt om. Af og til vil vi også bare gerne more os.

Vi har to foredragsrækker:
Eftermiddagstræf og Herresalon. Herunder kan du se programmerne.

Hold øje med vores annonce Kirkenyt i Furesø Avis, Facebook eller forsiden af hjemmesiden. Der kan forekomme surprise-foredrag!


PROGRAM: EFTERMIDDAGSTRÆF I VÆRLØSE KIRKE

Eftermiddagstræf er en foredragsrække for alle, der kan lide ny og dyb indsigt. Vi sammensætter et varieret program og serverer kaffe og store kager.


Pigtråd, pop og oprør

Forhenværende organist, Søren Bjerborg, er kendt og elsket af de fleste eftermiddagstræffere i sognet. Og ikke uden grund.

Der er høj stemning, fællessang og foredrag. Kom og hør om 60erne og 70erne og gensyng sangene fra John Mogensen, Kim Larsen og flere endnu.

Onsdag den 10. oktober, kl. 14-16. Pris 20,-.


Kongelig konfessionarius og tidligere biskop Erik Normann Svendsen

Erik Norman Svendsen var fra 1992-2009 biskop over Københavns stift, og fra 2008 frem til 2018 kongelig konfessionarius – altså kongehusets præst ved dåb, vielser og begravelser. Og Dronningens sjælesørger.

I dag virker Erik Normann Svendsen som hjælpepræst ved Garnisons Kirke og er forfatter og foredragsholder.

Onsdag den 14. november, kl. 14-16. Pris 20,-.


Juleri i sognegården

Sognepræsterne Elsebeth Knudsen og Fritze Steiner-Johnsen og organist Lene Rasmussen Hesdorf diverterer med et tætpakket juleprogram:

Julehistorier, julesange, julemusik, julekonkurrencer – og naturligvis – julekager.

Onsdag den 12. december, kl. 14-16. Pris 20,-.PROGRAM:
HERRESALONER I HARESKOV - OM BEREDSKAB

Et solidt beredskab, bygger på viden og indsigt. Vi har inviteret tre eksperter til at tale om beredskabets DNA. Hvornår kan vi vide os sikre, eller kan vi overhovedet det? 

Salonerne er for enhver med hang til samfundsdebat og diskussion, mand såvel som kvinde. 


1. salon: Anja Dalgaard-Nielsen – Terrortruslen

Som chef for Institut for strategi ved Forsvarsakademiet, er Anja Dalgaard-Nielsen den rette at spørge, hvis man vil man vil vide mere om risikoen for terror. Anja arbejder med viden, indsigt og mulige løsninger i stedet for polarisering og frygtskabende fjendebilleder.

13. september, Sognehuset, Skandrups Alle 34


2. salon: Nick Allentoft – Velfærdsillusionen

I bogen Velfærdsillusionen. Om et samfund i krise viser journalist og medieejer Nick Allentoft med mørklagte tal, undersøgelser og statistikker, hvordan velfærdssamfundet slet ikke leverer, hvad vi tror og ønsker. Der er behov for at nytænke den danske velfærdsmodel, hvis den skal bestå, argumenterer Nick Allentoft – der er bosiddende i Hareskovby.

Mandag d. 8. oktober, Annexgården, Skandrups Alle 7, Kl. 19.


3. salon: Tommy Heisz – Epidemien

Det er kun et spørgsmål om tid, før en stor epidemi rammer verden. Først for nylig fik man rekonstrueret det virus, der var årsag til den spanske syge, som lagde sig tungt og ondartet over Danmark i sensommeren 1918. I dag er historiens mest dødbringende epidemi derfor med til at gøre forskerne og lægerne klogere på, hvad vi skal stille op – næste gang.

Forfatter og journalist Tommy Heisz fortæller med udgangspunkt i sin dokumentarbog ’Den spanske syge’ om, hvordan epidemien ramte landet og tog 15000 danske liv. For første gang får vi gennem øjenvidneberetninger og personlige historier fortalt om ofrene, såvel som om de frygtløse sygeplejersker, læger og frivillige hjælpere, der kom patienter til undsætning i hele landet

Til dette arr. er der entré: 50 kr. / klubpris 40 kr.
Billetter på furbib.dk

Onsdag 7. november, Hareskov Bibliotek, Poppel Alle 12, Kl. 19.

Herresalonerne arrangeres i et samarbejde mellem Furesø Bibliotek, Hareskov Medborgerforening og Hareskov sogn.


Her holder cand.theol. og lektor på KU, Søren Holst, sit foredrag: "Er det gamle testamente for gammelt?".