Covid-19: Hvad kan lade sig gøre under krisen?

Mange ting er lukket ned, men det er fx stadig muligt at kontakte både kirkekontor og præster, ligesom enkelte kirkelige handlinger stadig afholdes

Kirkerne lukker for gudstjenester og aktiviteter
Hareskov og Værløse sogne aflyser alle offentlige arrangementer, aktiviteter og gudstjenester indtil videre til og med 1. april jf. regeringens anbefalinger. Det sker for at sænke smitten af coronavirus og dermed tage hensyn til de svageste borgere.

Muligt under coronakrisen
Kirkelige handlinger som dåb, begravelser og vielser kan stadig afholdes, men uden offentlig adgang. Kirkelige handlinger foregår i udgangspunktet fra Værløse Kirke, men Hareskov Kirke kan også lade sig gøre. Der er begrænset adgang til de kirkelige handlinger, der kan kun være 30 deltagere ved en bisættelse. Altergang i hjemmet kan også lade sig gøre. Der arbejdes desuden på afholdelse af udendørsgudstjeneste på kirkepladsen ved Værløse kirke. Hold dig orienteret her på siden, der løbende opdateres med de nyeste informationer. 

Kontakt til kirkekontor og præster
Præsterne vil fortsat være tilgængelige for mennesker, der har brug for det, ligesom kirkekontoret er tilgængeligt for telefonisk henvendelse i den sædvanlige åbningstid.

Kirkegårdene
Kirkegårdene i Hareskov og Kirke Værløse er også ramt. Da gartnerne indtil videre er hjemsendt, har det ikke været muligt at igangsætte arbejdet med at rydde gravstederne for vintergrandækning. Gravstedsejere, der har mulighed og lyst, er velkomne til selv at fjerne grandækket. Til dette formål er der sat trillebøre frem. Grannet køres til grønt affald på kirkegården. Har man spørgsmål kan kirkegårdsleder Jan Madsen kontaktes på tlf. 4498 4941.


Del dette: