Har du tid til en ny ven?

Læs en hilsen fra Ane Kirstine Brandt, menighedsrådsformand i Hareskov Kirke

"Har du tid til en ny ven?"

Den anden dag sagde en ven til mig; "Jeg har slet ikke lært nogle nye mennesker at kende siden corona-tiden begyndte. Jeg har vedligeholdt gamle venskaber og relationer og endog udbygget nogle af disse - men jeg har ikke fået nye relationer overhovedet."
Har du det?
Kan man det - nu hvor vi ikke må mødes?

Kirken er tom. Huset er tomt.
Menighedsrådet mødes ikke fysisk i øjeblikket - selvfølgelig ikke. Men vi har alligevel gang i forskellige vedligeholdelsesopgaver.
Kirken skal kalkes indvendigt. Det er lang tid siden sidst, og derfor er der ikke længere nogen som kan huske, hvilken slags kalk vi brugte sidste gang. Derfor spørger vi specialister. Der er meget specialviden, som vi enten har fået overleveret eller skal oparbejde, når vi har med disse gamle bygninger at gøre. Og i øjeblikket er det altså kalkningen, der står for døren. Men først når vi har fundet ud af hvilken slags kalk der er bedst og på hvilket tidspunkt af året det skal gøres - for det er nemlig heller ikke ligegyldigt.

En anden opgave er at få sat noget akustikforberende op i Husets rum, så konfirmander bedre kan høre hvad de selv og præsterne siger. Også det er en special-opgave, som kræver mange undersøgelser før vi finder den rigtige løsning.
Disse ting ville vi også have været i gang med, hvis der ikke var corona.

Men hvad med de ting som plejer at foregå i Huset? Seniorklub for eksempel. I øjeblikket må seniorerne ikke mødes til middag, sådan som de plejer en gang om måneden. De mangler at få mad serveret i hyggeligt selskab og med musikalsk eller anden underholdning til kaffen. Men Elisabeth som plejer at være koordinator og vært ved seniorklubben har taget telefonen i brug i stedet for de seneste uger, og ringer rundt til seniorer.

Har du også mod på at få en telefonven blandt seniorerne i Hareskoven? Så skriv til Elisabeth på tlf 40449840 - så laver hun et match imellem dig og en af dem der plejer at komme i Seniorklubben.
Så kan du blive en af dem, der kan sige: "Ja, jeg har faktisk lært en ny ven at kende her i corona-tiden."
Indtil det bliver godt igen; pas godt på hinanden.

Ane Kirstine Brandt, Menighedsrådsformand Hareskov Kirke

Del dette: