Værløse sogn ansætter ny organist

Babett Hartmann er ny organist i Værløse sogn. Hun spiller til sin første højmesse søndag d. 7. juni. Læs et interview med hende her.

Fra Leipzig til Værløse: Ny organist fra Bachs baghave

Kirkegængerne i Værløse Kirke kan glæde sig til snart at høre Babett Hartmann indtage kirkens orgel.
Søndag d. 7. juni spiller hun til sin første højmesse, og hun er fuld af forventning til det nye job:

Jeg glæder mig til at komme i gang med organistarbejdet og dykke ned i alt det der hører med til det – både at spille til højmesser og møde kirkens ungdomskor, som jeg skal lede.

Babett er tysk født, og har boet i Danmark siden 2007. Hun er uddannet kirkemusiker fra musikkonservatoriet i Leipzig. Her fik hun bl.a. orgeltimer i St. Thomas-kirken, hvor Johan Sebastian Bach arbejdede en stor del af sin karriere.

Og musikken har fulgt Babett hele livet:

Jeg har altid holdt af at spille musik. Som barn gik jeg på musikskole, blev undervist hos byen organist og lærte at spille obo, hvilket ledte mig til at studere på musikkonservatoriet

Efter uddannelsen i Leipzig, fortsatte Babett sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med en master i kirkemusik, et orgelsoliststudie og et tidlig musik-studie med cembalo som hovedfag.

Babett kommer fra et job som organist ved Grundtvigs Kirke i København, og har stor erfaring med at lave koncerter. Et varieret koncertprogram kan man derfor godt glæde sig til:

Det er altid en meget speciel proces at forberede en koncert. Der er aldrig to gange der er ens. Den glæde der opstår ved musikken til sådan en koncert, ser jeg frem til at videreformidle.”

Del dette: