Mød et menighedsrådsmedlem

Bliv klogere på menighedsrådsarbejdet og medlem i Værløse sogn, Christian Due Pedersen.

Interview med Christian

Hvorfor synes du, at Menighedsrådsarbejdet er vigtigt? 
Som medlem af Menighedsrådet er man med til at sørge for den lokale kirkes liv. Både i forhold til aktiviteter og de bygninger og kirkegårde, som hører til. Man er med fra vugge til grav i folks liv og skal være med til at sørge for, at alt fungerer på et tilfredsstillende niveau. Samtidig er det for mig vigtigt at fastholde, at kirken ikke kun er en ”servicekirke”, men også skal bidrage med vigtige budskaber bl.a. om oplæring, omvendelse, tilbedelse og mission.  

Hvilke opgaver har du som medlem af Menighedsrådet?
Jeg er formand for kirkeudvalget i Værløse Kirke. Udvalgets opgave er, at sørge for at kirken og tilstødende lokaler løbende bliver vedligeholdt og forbedret, hvis der er behov for det. Den 7/11-2021 er det 50 år siden Værløse Kirke blev indviet, og det skal naturligvis også fejres! Jeg er også formand for vores aktivitetsudvalg i Værløse Kirke, hvor vi bl.a. afholder foredragsaftenener, årlig bustur, pilgrimsvandringer og fejrer vigtige jubilæums, herunder fejring af 500-året for Reformationen, som vi fejrede i 2017. Desuden er jeg en af arrangørerne af konceptet ”Åben Familie”, hvor primært børnefamilier mødes jævnligt til fællesspisning og hygge, samt snak om forskellige forhold i relation til troen på den treenige Gud.

Hvad er du mest stolt over/glad for at have opnået i din tid som medlem af Menighedsrådet?
At Værløse Kirke er i god stand og at have været med til at igangsætte og fastholde aktiviteter.

Hvad laver du, når du ikke er i gang med opgaver relateret til menighedsrådet?
Jeg arbejder i en privat virksomhed som controller, nyder samvær med mine børn, nyder udelivet i min have eller ved vandring eller cykling, går i motionscenter, læser bøger, hygger med venner og familie samt går i kirke lokalt eller i andre sogne.

NB! Mød op til Orienteringsmøde tirsdag d. 18. august (kl. 17.00 i Hareskov Kirke, og kl. 19.00 i Værløse Kirke) og bliv klogere på det kommende menighedsrådsvalg. 

 

Del dette: