Ny præst ansat i Værløse-Hareskov Pastorat

Vi byder Rosa Elisabeth Bech velkommen som ny sognepræst. Rosa er tiltrådt pr. 1. oktober. Her kan du læse en præsentation af hende.

Mit navn er Rosa Elisabeth Bech. Jeg er ny præst i Værløse-Hareskov sogne fra d. 1.10.2020. Sammen med min familie (mand og tre børn på 6, 12 og 16 år) flytter jeg ind i præsteboligen i Kirke Værløse.

 

Jeg er uddannet fra det teologiske fakultet i København og færdiggjorde pastoralseminaret i december 2017. Siden jeg blev ordineret i sommer 2018, har jeg fungeret som stiftsvikar i Helsingør Stift. Her har jeg fået god erfaring ved at være rundt i mange forskellige kirker.

 

Først var jeg provstivikar i Frederiksværk Provsti, siden som sognepræst i Stengård Kirke, Risbjerg Kirke, Nr. Herlev Kirke og Lindehøj Kirke. Hen over sommer har jeg været tilknyttet Ballerup-Furesø Provsti.

 

Der er mange ting jeg kan lide ved den danske folkekirke. Først og fremmest er jeg glad for at være en del af en kirke, hvor alle kan komme som de er. Her kan man træde ind og tage imod det kristne budskab om kærlighed, barmhjertighed og tilgivelse. Det tror jeg, vi alle har brug for at høre. Især i en tid hvor vi ikke levner meget nåde overfor hverken os selv eller hinanden.

 

Jeg synes desuden, at musikkens mange facetter i kirkelivet er interessante, ligesom jeg er fascineret af, hvordan de kristne fortællinger kan blive ved med at bringe ny mening til mennesker.

 

Jeg anser mig selv lidt som en all-round-præst, hvis man kan kalde det det, i hvert fald indtil videre. For jeg synes egentlig, at alle områder ved præstearbejdet er spændende og udfordrende. Det er især spændende, når mennesker taler med hinanden, og derfor værdsætter jeg også de samtaler man får med mennesker ved livets store overgange.

 

Jeg glæder mig rigtig meget til at tage fat på arbejdet omkring sognenes tre kirker, og lære menigheden og lokalområdet at kende.

Del dette: