Mød en medarbejder

Herunder kan du læse et interview med organist, Stefán Arason

Hvad er du ansat som, og hvad indebærer jobbet?
Jeg er ansat som organist, hovedsageligt i Kirke Værløse Kirke. I jobbet som organist spiller jeg til kirkelige handlinger (dåb, vielser, konfirmationer, begravelser), højmesser, konfirmandundervisning, fællessangsarrangementer, musikgudstjenester m.m. Alt dette skal selvfølgelig planlægges og musikken skal øves. 

Ved højmesserne medvirker fire dygtige sangere, som jeg er korleder for. Vi har korprøve inden højmessen hvor vi øver motet, som er et stykke musik med en tekst som knytter sig til dagens højmesse. Jeg er også korleder for Rytmisk Kirkekor Værløse, som øver hver onsdag aften fra kl.19.30-21.30. Her synger vi pop, rock og gospel. Koret medvirker nogle gange ved Frimesser i Værløse kirke. Derudover holder vi forårs- og julekoncerter.

Hvilken del af dit arbejde er du mest begejstret for?
Jeg kan virkelig godt lide at spille til kirkelige handlinger, men korarbejdet og salmesangen er jeg mest begejstret for. Sangen gør noget helt fantastisk ved os. Den bringer os tættere sammen, synkroniserer sangernes hjerterytmer, producerer lykkehormoner og endda kolesteroldæmpende stoffer. Sang gør en glad og er stærkt vanedannende. 

Kan du fortælle en sjov episode fra arbejdet, som kan bringe et smil frem hos læseren?
Når jeg spiller til salmer, prøver jeg at understrege salmens stemning og jeg kan godt lide at variere salmespillet efter versenes indhold. F.eks. hvis man synger om fugle i en salme, så er det jo oplagt at snige en lille pipfugl ind i salmespillet. Ved begravelser holder jeg dog mit salmespil mere neutralt.

En af de variationer jeg bruger ved salmespillet, er at holde op med at spille, og lade menigheden synge alene. Dette kunne jeg f.eks. finde på at gøre når vi synger vers 5 i ”Nu falmer skoven trindt om land” (Ham takker alle vi med sang). Hver gang jeg bruger dette "trick", så får jeg positiv kommentar fra menigheden bagefter. Det er altid dejligt med positive kommentar, men jeg synes, det ret sjovt, at få ros for ikke at gøre sit arbejde. Det siger måske noget om hvad de ellers synes om mit salmespil... :)

Hvad er du optaget af, når du ikke er på arbejde?
I mange år har jeg ikke haft en hobby, da musikken fyldte det hele. Men for nogle år siden besluttede jeg mig for at finde mig en hobby, og jeg begyndte at fiske. Jeg fanger ikke meget, men jeg elsker at stå ude i vandet og indtage naturen omkring mig.

Ellers bruger jeg meget tid i min have, sammen med min hustru som er en rigtig dygtig gartner. Vi er så godt som selvforsynende med grøntsager, og selvom vi synger "det vokser jo medens vi sove" (Du gav mig, O Herre, en lod af din jord), så kræver sådan en have en del arbejde.

 

Del dette: