Mød en medarbejder

Læs her et interview med sognepræst, Morten Munch

Hvad er du ansat som, og hvad indebærer jobbet?
Jeg har været sognepræst i Værløse og Hareskov i 10 år. Opgaverne er meget varierede – som en stjerne med evangeliet i centrum og dets udstrålinger til alle hjørner af det at være menneske. Gudstjenesten er bærende og står i en vekselvirkning med præstens hverdagsberøringer med nogle af de helt afgørende begivenheder i menneskers tilværelse: Fødsel, død, kærlighed, livsvalg og kriser. Indenfor en formiddag med dåb og bisættelse veksler det fra den største glæde til den største sorg. Arbejdet spænder fra mødet med nysgerrige uprøvede skoleelever til erfaringstunge plejehjemsbeboere. Fra formidling ved studiegrupper og foredrag til den personlige sjælesorgssamtale og meget andet.  

Hvilken del af dit arbejde er du mest begejstret for?
Det fantastiske er, at det hele i grunden er meningsfyldt. Det er berigende at møde mennesker og deres livshistorier, se håb blive tændt i et andet menneskes øjne, høre fra mennesker uden kirkelig tilknytning at en stillegudstjeneste har givet rum for eftertanke og nærvær.

Kan du fortælle en sjov/pinlig episode fra arbejdet, som kan bringe et smil frem hos læseren?  Jeg er kommet for sent til en aftengudstjeneste en kold decemberdag, da bilen ikke ville starte. Og så har jeg været vidne til et dåbsbarn, der var tæt på at kvæle sin gudfar ved at hive ihærdigt fat i gudfars slips, mens jeg så smilende til uden at gribe ind.

 

Hvad er du optaget af, når du ikke er på arbejde?
Familien bestående af min kone og vores to børn på 21 og 18. Faglig og skønlitterær læsning. Motion. Tid med gode venner.

Del dette: